Veelgestelde vragen

1. In- en uitrijden

Hoe start ik een parkeeractie?

Een parkeeractie kan op twee verschillende manieren gestart worden:

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer van de inrijterminal
 • Op basis van kentekenherkenning

Hoe stop ik een parkeeractie?

Een parkeeractie kan op verschillende manier gestopt worden:

 • Het aanbieden van de pas bij de paslezer van de uitrijterminal
 • Op basis van kentekenherkenning

Hoe zeg ik Heerlijk parkeren op?

Wilt u stoppen met Heerlijkparkeren? Neem contact op met de beheerder.

 

Bekijk hier de contactgegevens.

2. Kosten

Zijn er kosten verbonden aan Heerlijk Parkeren?

Eerlijk parkeren is als dienst gratis voor eindgebruikers. U betaald uiteraard wel zelf de parkeerkosten.

 

 

Indien u via Eerlijk Parkeren uw parkeerlocaties wilt exploiteren kunt u contact opnemen met IP Parking

Uw saldo opwaarderen

Op uw persoonlijke pagina kiest u het tabblad "mijn tegoed". Hier ziet u linksboven wat uw actuele tegoed is. Het saldo kunt u op twee manier opwaarderen.

 

Online opwaarderen

Kies voor "opwaarderen". U komt dan in een scherm waar u aan kunt geven voor welk bedrag u het tegoed wil opwaarderen. Nadat u het bedrag heeft ingegeven drukt u op "betalen". U wordt dan automatisch doorverwezen naar een beveiligde betaalomgeving waar u de online betaling kunt verrichten.

 

 

Opwaarderen bij een betaalautomaat

U kunt het tegoed ook opwaarderen bij een betaalautomaat van IP Parking. U kunt hier uw pas voorhouden en vervolgens het saldo opwaarderen met de bij de betaalautomaat beschikbare betaalmiddelen. (Munten/Biljetten/Pin/Creditcard)

Waar kan ik mijn factuur inzien?

Dit kan via je persoonlijke pagina, Via "Mijn historie" ziet u uw meest recente parkeeracties. Met de knoppen "Vorige" en "Volgende" kunt u terug- en vooruit in de tijd bladeren. Met de knop "Afdrukken" kunt u een overzicht in PDF afdrukken. Geef de van/tot datums op en druk vervolgens op "Download". Het PDF document verschijnt vanzelf in beeld en kunt u desgewenst opslaan.

 

Let op! Voor het afdrukken van een overzicht heeft een PDF reader nodig. Deze kunt u gratisdownloaden via deze link:

http://get.adobe.com/nl/reader/

3. Werking

Registreren

Om gebruik te maken van het systeem heeft u het volgende nodig:

 • Pasnummer (af te lezen van uw pas)
 • Registratiecode (zie hieronder)
 • Een persoonlijk emailadres

U heeft een registratiecode nodig om uw account te activeren. Heeft u geen registratiecode ontvangen dan kunt u deze verkrijgen bij een betaalautomaat van IP Parking. Na het voorhouden van de pas ontvangt u een kaartje waarop de registratiecode staat vermeld.

 

Uw registretiecode bij de hand? Op deze website kunt u de locatie vinden waar u gebruik gaat maken van het systeem. U kiest "Registreren". Hier geeft u uw emailadres op en het door u zelf te kiezen wachtwoord.

 

Omdat u voor de eerste keer registreert ontvangt u een bevestigings email. In deze email zit een link waar u de registratiecode in kunt vullen.

 

Proficiat! U kunt nu gebruik maken van het systeem.

Waar kan ik een betaalautomaat van IP Parking vinden?

Elke garage of parkeerfaciliteit die aangesloten is bij (H)eerlijk parkeren, beschikt ook over een betaalautomaat van IP Parking. U kunt de instructies op het scherm volgen om uw kaart op te waarderen of om een activatiecode te verkrijgen.

Hoe werkt parkeren met een pas?

Je houdt je pas kort* voor een speciale lezer bij de parkeerplaats. Bied alleen je parkeerpas aan en niet je hele portemonnee. Andere passen kunnen de werking van de pas namelijk aantasten. Ook staat het kenteken vermeld. Bij vertrek houd je je pas opnieuw tegen de scanner.


* De pas hoeft slechts kort aangeboden te worden bij de paslezer. Vervolgens wacht u (zonder dat u uw pas voor de paslezer houdt) tot de melding op het display verschijnt dat u bent aan- of afgemeld.

 

 

Hoe werkt het parkeren in een parkeergarage?

Een van de gemakken van Heerlijk parkeren is, dat u op basis van kentekenherkenning diverse parkeergarages en gesloten parkeerfaciliteiten in- en uit kunt rijden. Helaas kan uw kenteken niet altijd met 100% zekerheid worden herkend. Zo kan het voorkomen dat uw kentekenplaat vies is, er een deuk in de kentekenplaat zit of dat de kentekenplaat  zich op een ongewone plaats bevindt. Gelukkig kunt u dan altijd nog met uw pas in- of uitrijden. Wanneer uw kenteken niet wordt herkend kunt u uw pas aanbieden bij de in- of uitgang bij de paslezer. De slagboom wordt dan geopend en uw parkeeractie wordt gestart of gestopt. Zo kunt u in alle gevallen gebruik maken van het systeem.

 

Bij gesloten parkeerfaciliteiten zonder kentekenherkenning moet altijd de pas aangeboden worden bij de in- uitrijdterminal.

Kan ik ook meerdere kentekens invoeren?

Ja dat kan, en het is nog gratis ook! Het systeem is in staat om per persoon twee kentekens te registreren. Komt u bijvoorbeeld met twee verschillede auto's naar het werk dan kunt u met beide voertuigen op basis van kentekenherkenning in- en uitrijden. Het toevegen van een tweede kenteken kunt u doen bij een IP Parking betaalauotmaat of op uw persoonlijke pagina.

Mijn pas is defect, wat nu?

Indien uw pas niet meer werkt kunt u bij de beheerder van de parkeerlocatie een nieuwe pas aanvragen.

 

Kijk hier voor de contactlijst.

Kentekenherkenning systeem herkent kenteken niet

Het kan voorkomen dat uw kenteken niet wordt herkend, dit kan de volgende oorzaken hebben:

 • Uw kenteken is vies of beschadigd.
 • Uw kenteken bevindt zich op een ongewone plaats. Bijvoorbeeld bij verschillende modellen van Alfa Romeo.
 • Uw kenteken heeft geen goedgekeurde indeling (bijvoorbeeld amerikaase layout of sticker)
 • Uw kenteken is ook op een ander account actief. Het systeem kan dan geen keuze maken aan welk account de parkeeractie moet worden toegeschreven. U dient dan uw pas aan te bieden om het account te bepalen.

Als het kenteken niet herkend wordt kan de pas aangeboden worden om de slagboom te openen.

Kan ik met mijn pas ook parkeren op andere locaties

Nee, uw pas en bijbehorend saldo zijn alleen geschikt om te gebruiken bij de betreffende parkeerlocatie. Heerlijk Parkeren is dus geen landelijk systeem.

 

Indien u op zoek bent naar een landelijk systeem verwijzen wij u graag door naar Stadsparkeren.

4. Wijzigingen

Ik heb een andere auto gekocht (of gebruik een tijdelijke huurauto), wat nu?

Pas je kenteken aan via je persoonlijke pagina. Ga naar "mijn gegevens" en kies vervolgens "gegevens wijzigen". Nadat je het nieuwe kenteken hebt toegevoegd of gewijzigd dien je de gegevens op te slaan. Je nieuwe kenteken is per direct gekoppeld!

 

Uiteraard kun je ook gewoon je pas gebruiken voor in- en uitrijden.

Ik wil een ander kenteken aan mijn pas koppelen

Pas je kenteken aan via je persoonlijke pagina. Ga naar "mijn gegevens" en kies vervolgens "gegevens wijzigen". Nadat je het nieuwe kenteken hebt toegevoegd of gewijzigd dien je de gegevens op te slaan. Je nieuwe kenteken is per direct gekoppeld!

Ik wil een ander wachtwoord. Kan ik dit zelf aanpassen?

U kunt uw wachtwoord wijzigen door te drukken op "Wachtwoord wijzigen". Ter controle moet u het wachtwoord twee keer ingeven.

Hoe pas ik mijn e-mailadres aan?

Uw persoonlijke gegevens aanvullen of wijzigen doet u door te drukken op "Gegevens wijzigen". Nadat u uw gegevens correct heeft ingevuld drukt u op opslaan om de gegevens vast te leggen.

Kan ik kentekenherkenning uitzetten?

Ja, dat kan. Ga naar je persoonlijke pagina en klik op "gegevens wijzigen". Wanneer je de invulvelden voor kenteken leeg laat kun je alleen op basis van de pas in- en uitrijden.

5. Algemeen

Ik heb een andere vraag

Indien u een vraag heeft die niet in deze lijst is opgenomen horen wij graag wat uw vraag is zoda we deze alsnog kunnen toevoegen.

 

Stuur uw vraag naar info@ipparking.nl t.a.v. Beheer website Eerlijk Parkeren.

Waar kan ik de handleiding vinden?

Die kunt u vinden bij hoe werkt het. Wilt u een printversie? Klik dan op de eerste link voor de handleiding in PDF, u heeft voor het downloaden wel Adobe reader nodig. Mocht u daarover nog niet beschikken, dan kunt u die door op de tweede link te kikken, downloaden.

 

Download hier de handleiding van Heerlijk Parkeren

 

 

Adobe reader:

http://get.adobe.com/nl/reader/